Pravila ponašanja na ovom forumu

Go down

Pravila ponašanja na ovom forumu Empty Pravila ponašanja na ovom forumu

Post  moonlight on Mon Jun 29, 2009 7:56 am

OPĆA PRAVILA VEZANA UZ KORISNIČKI RAČUN I PROFIL:
- Korisničko ime ne smije sadržavati uvredljive i neprimjerene riječi, niti vrijeđati nekog od postojećih članova foruma. Ukoliko Vaše korisničko ime ipak sadrži takve izraze bit ćete upozorit će Vas administrator foruma, korisnički račun bit će Vam zamrznut dok ne odaberete novo ime i dok ga jedan od administratora ne promijeni.
- Veličina avatara ograničena je na 150x150 pixela te ne smije prelaziti veličinu od 34KB. Ukoliko je Vaš avatar veći od najvećih graničnih mjera sam forum Vam neće dopustiti postavljanje takvog avatara.
- Avatari duboko uvredljive, proste i neprimjerene tematike neće biti tolerirane (isticanje nepodobnog/nepoželjnog znakovlja, vrijeđanje ostalih članova, itd.) te će Vas administrator upozotiri o kršenju pravila, a trenutni avatar bit će uklonjen. Ova mjera odnosi se samo na granične slučajeve prema mišljenju osoblja foruma, umjereni i blagi slučajevi, sa humorističnom ili šaljivom mišlju, ne će biti sankcionirani.
- Vaš potpis ne smije sadržavati više od 7 linija, 255 znakova, dok grafički potpis ne smije biti veći od 100KB, odnosno 570x100 pixela. Mjera vezana uz grafičke potpise namjenjena je ubrzavanju učitavanja foruma i smanjenju opterećenja veze, te omogućava normalno korištenje foruma modemskim korisnicima.
- Ukoliko Vaš potpis sadrži motive uvredljive i neprimjerene tematike, ili prelazi gore navedena ograničenja, upozorit će vas netko od osoblja foruma, a administrator vam može i izbrisati potpis. Ova mjera odnosi se samo na granične slučajeve prema mišljenju osoblja foruma, umjereni i blagi slučajevi, sa humorističnom ili šaljivom mišlju, ne će biti sankcionirani.

OPĆA PRAVILA O KOMUNIKACIJI NA FORUMU:
- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, neslaganje u mišljenjima nije razlog, niti povod, vrijeđanju.
- Postove i nazive tema ne smijete pisati VELIKIM SLOVIMA, u internetskoj komunikaciji takvo pisanje tumači se deranjem, što nije pristojno, niti ugodno za čitanje. Ukoliko želite istaknuti neki dio svojeg posta slobodno iskoristite formatiranje teksta, podebljate ga, nakosite, povećajte mu veličinu, promijenite boju, ali nikako nemojte koristiti VELIKA SLOVA. Kršenje ovog pravila donjet će Vam opomenu, a osoblje foruma smije izmijeniti Vaš post tako da ne sadrži velika slova. Višestruko kršenje ovog pravila može donjeti i kaznu.
- U naslovu pokušajte što točnije opisati temu topica (rasprave), dakle bez "pazi ovo", "vid' što sam naš'o", "jeste li čuli?" i sličnog. Prije započinjanja teme pogledajte je li ona započeta i uvjerite se je li ona primjerena za podforum gdje ju želite poslati. Kršenje ovog pravila ne donosi kaznu, niti opomenu, a ponovljene rasprave će biti spojene u jednu (zajedno sa starijom).

SPAM I OFF-TOPIC:
- Spamom se se smatra svaki post koji u sebi sadrži samo riječi tipa "slažem se", "ne slažem se", hrpu ili samo jedan smajlić. Naravno, i ostali besmisleni postovi koji nemaju veze s raspravom. Izuzetak ovom pravilu su rasprave u kojima se od korisnika baš zahtijeva takav način komunikacije (npr. ankete, natjecanja, i sl.) što ne znači da se u takvim rasprava ne može razviti prošireni oblik komunikacije. Spamom se također smatra i zatrpavanje foruma postovima, višestrukim ponavljanjem jednog te istog posta. Ovakvo ponašanje biti će sankcijonirano proporcionalno težini prekršaja.
- Postanje radi čistog prikupljanja broja postova treba izbjegavati i može biti kažnjeno oštrim mjerama. Postanje višestrukih postova za redom također nije dozvoljeno. Ukoliko ste zaboravili nešto u svojem postu koristite "edit" kako biste dodali izostavljeno.
- Rasprave koje nisu vezane niti uz jednu od tema podforuma postoji tema "Razno" u podforumu "Društvo". Sve rasprave koje nisu vezane uz temu rasprave u podforumu biti će premještene u pripadajući podforum, ili premještene u temu "Razno" ukoliko se ne uklapaju niti u jednu od kategorija.

KAZNE I UPOZORENJA:
- Kao krajnja mjera za remetitelje mira i reda na forumu postoji BAN. To je mjera isključivanja korisničkog računa – zabrane pristupa na forum. Može biti vremenski ograničena ili neograničena.
- Blaže mjere su službeno iznesene opomene u topicu "Opomene i kazne", podforum "Obavijesti osoblja foruma". Preporuka je da se prijavite na taj topic kako biste mogli pratiti razvijanje situacije i uočiti članove koji višestruko krše red na forumu.
- Svakog prekršitelja koji zaradi opomenu obavijestit će privatnom porukom predlagač (jedan od članova osoblja foruma). Ukoliko je korisniku propisana kazna zabrane pristupa na forum on će biti obaviješten putem e-maila kojeg je morao navesti prilikom registracije na forum.
- Na odluke i postupke osoblja foruma smijete se žaliti, ali uzmite u obzir da su i oni ljudi, kako imaju svoje živote, i ponekad mogu biti opterećenim vlastitim problemima.

Ugodno korištenje foruma želi vam Osoblje foruma!
moonlight
moonlight
Admin

Posts : 518
Join date : 2009-06-28
Age : 31
Location : on the rocks

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum